Yayınlanma tarihi: 15/07/2016 14:20

TÜRK-İŞ Konfederasyonumuz Kiralık İşçilik müessesesinin kanunlaşmaması için büyük gayret sarfetmiş, kanunlaşması durumunda yaşanacak olumsuzlukları tespit ederek bunları ilgili mercilere, milletvekillerine, siyasi parti grup başkan vekillerine bildirmiş, imza kampanyaları ile kamuoyunu bilinçlendirmiştir.

Kanunun TBMM’de kabul edilmesinin ardından Konfederasyonumuz Cumhurbaşkanlığı makamına başvurmuş ve kanunun veto edilmesini yazılı olarak talep etmiştir.

Tüm çabalarımıza rağmen 6715  sayılı “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 20.05.2016 gün ve 29717 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi adına CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, kamuoyunda Kiralık İşçilik olarak bilinen İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun İptali İçin Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.  Bu başvuruyu desteklemek amacıyla Konfederasyonumuz Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT ile TÜRK-İŞ üyesi sendikaların Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet Anayasa Mahkemesine giderek gelişmeleri yakından takip etmişlerdir. Sendikamızı temsilen Genel Eğitim Sekreterimiz Sedat Güney ve Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz Mücayit Özdemir katıldı.

Anayasa Mahkemesi önünde yapılan Basın açıklamasında, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, bu kanunun büyük sakıncalar doğuracağını, çalışanların hak kaybına uğrayacaklarını, bugüne dek yapılan bütün değişiklerin işçilerin aleyhine olduğunu, kanunun bir çeşit insan sömürüsüne dönüşeceğini ve örgütlenme ile sosyal güvence haklarını ihlal ettiğini ifade etti. Bu kanun ile işverenin 200 asgari ücreti teminat olarak yatırdığı takdirde dilediği sayıda işçiyi rahatlıkla çalıştırabileceğini belirten Irgat, bu kanunun daha da derin yaralar açmadan Anayasa Mahkemesi tarafından değerlendirilmeye alınmasını temenni ettiklerini belirtti.









BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)