Yayınlanma tarihi: 19/07/2016 21:42

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Sekreter Pevrul Kavlak, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar, TÜRK-İŞ üyesi sendika yöneticileri ve üye işçiler, 19 Temmuz Salı akşamı TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde toplanarak 15 Temmuz gecesi yaşanılan ve milletimizin ortak dayanışması ile akamete uğratılan darbe girişimini protesto ettiler.

Sendikamızı Temsilen Genel Başkanımız Veli Solak, Genel Sekreterimiz Ümit Kaymal, Genel Eğitim Sekreterimiz Sedat Güney, Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz Mücayit Özdemir, Ankara Merkez Şube Başkanımız Tagi İş, Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Hasan Hüseyin Arısoy, Baştemsilcilerimiz, Temsilcilerimiz ve üyelerimiz katıldı protestoya destek verdiler.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak “Ülke varsa biz varış, demokrasi varsa biz varız, demokrasi varsa hak var hukuk var, demokrasi varsa ekmek var iş var aş var. 15 Temmuz tarihinde darbe yapmak isteyenler halkımıza saldırdıkları gibi haklarımıza da saldırdılar” ifadesini kullandı ve darbe gecesi TÜRK-İŞ’in herkesten önce meydanlarda olduğunu belirtti.

Ardından kürsüye çıkan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay konuşmasında;

 “Bizim için demokrasi ekmek kadar, su kadar, hava kadar önemli. Türkiye’de yapılan tüm darbelerin tek kaybedeni var, o da emekçiler. Demokrasi olmadan sendikalar olmaz, kitle örgütleri olmaz, demokrasi olmadan yaşam olmaz. Yarabbi Bizi Kuransız, Bizi Ezansız, Bizi Vatansız, Bizi Bayraksız Bırakma.

Allah bütün şehitlerimizin mekânını cennet yapsın. Şu an hastanelerde yaralı kardeşlerimiz var, hayırlı haberler bekliyoruz. Bu ülke halkından Allah razı olsun. Bu ülke halkı sokağa çıkmasaydı bugün burada konuşamazdık. Ordu bizim için çok önemli. Polis bizim için önemli. Onların içindeki hainler bir elin parmakları kadar. Testiyle su getirenle testiyi kıranı ne olursunuz ayırt edelim. Bu ülkeyi yönetenler hainlerle vatanseverleri ayırt etsin. Tüm siyasi partilere sesleniyorum, lütfen bu vatan hainlerine gerekeni yapın” dedi.

Genel Başkan Ergün Atalay’ın konuşmasının ardından TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu Üyeleri, üye sendika Genel Başkan ve Yöneticileri, üye işçiler Güvenpark'a doğru yürüyüşe geçtiler. 

Güvenpark’ta halka hitaben bir konuşma yaptı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay konuşmasında;

“Değerli Dostlar, bu alana 1 milyon Türk işçisi, aileleri ile birlikte 4 milyon TÜRK-İŞ topluluğu adına, 10 bin temsilcimiz ve yöneticimiz ile birlikte geldik. 15 Temmuz gecesinden beri Türk-İş alanlarda. Değerli Arkadaşlar Türkiye yoksa sendika yok, Türkiye yoksa yaşamak yok, Türkiye yoksa nefes almak yok. TÜRK-İŞ bu ülkenin emrindedir” ifadesini kullandı.









BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)