Yayınlanma tarihi: 20/08/2016 14:46

Türkiye Haber-İş Sendikası Kayseri Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu 20 Ağustos 2016 tarihinde Grand Eras Otel’de yapıldı.  

Genel Kurula, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri, Şube Başkanları, Şube Yöneticileri, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türk Telekom Anadolu Merkez II Bölge Müdürü Muhammet Katmer, Erciyes Telekom Müdürü Mehmet Fevzi,  PTT PİD Müdürü Sabahattin Akbulut,  Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Türk-İş İl Temsilcisi İdris Güven,  kardeş sendikalarımızın şube başkanları, şube yöneticileri ve misafirler katıldı.

Şube Sekreteri Ali Bağcı, yapılan sayımla Genel Kurulun toplanması için yeterli çoğunluğun sağlandığını belirterek, Olağan Genel Kurulun açılış konuşmasını yapmak üzere Şube Başkanı Suat Esmer’i kürsüye davet etti.

Şube Başkanı Suat Esmer ilk olarak, göreve geldiği 12 Mayıs 2010 tarihinden bugüne kadar yürüttüğü faaliyetlerle ilgili konuşma yaptı. 30 Mart 2016 tarihinde Sube Başkanı Erol Toprak’ın ani vefatının büyük üzüntü yarattığını ancak sorumluluk gereği hizmete devam edildiğini söyledi.

Konuşmasının sonunda son günlerde artan terör olaylarına değinerek, terör odaklarının bitirilmesi için her şeyi yapmaya hazır olduklarını gerekirse kanlarının son damlasını bu yolda seve seve feda etmeye hazır olduklarını ifade ederek, Genel kurulu selamladı.

Genel Kurulu, Başkanlığını Genel Başkanımız Veli Solak’ın, Başkan Yardımcılıklarını, Genel Sekreterimiz Ümit Kaymal ve Genel Eğitim Sekreterimiz Sedat Güney’in, Katip Üyeliklerini de İzmir Şube Başkanımız Özkan Oyuk ile Erzurum Şube Başkanımız Kemal Akkan’ın yaptığı bir Divan Heyeti yönetti.

Divan Başkanlığına seçilen Genel Başkanımız Veli Solak, konuşmasında divan seçiminde kendisine ve divan heyetine gösterilen güvenden dolayı teşekkür etti.

Genel Başkanımız Veli Solak, 30 Mart 2016 ‘da kalp krizi sonucu Kayseri Şube Başkanımız Erol Toprak’ın hayatını kaybettiğini belirterek, ‘Sevgili kardeşim Erol’u rahmetle anıyorum. Allah mekânını Cennet eylesin. Erol kardeşimi hiç unutmayacağız’ dedi.

Genel kurula ülke meseleleri, siyasi gündem ve çalışma hayatı ile ilgili konularda geniş bir açıklama yapan Genel Başkanımız Veli Solak, 15 Temmuz  darbe girişimini değerlendirdi, o gece hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Genel Başkanımız Veli Solak,16 Temmuz günü Türk-İş ve Türkiye Haber-İş Sendikası olarak darbeye karşı olduğumuzu açıkça ortaya koyduk dedi Genel başkanımız Veli Solak, ‘Allah’ım ülkeye böyle bir gün daha yaşatmasın’ dedi.

Darbe girişiminde Türk Telekom’un stratejik öneminin altını çizen Genel Başkan Veli Solak ‘ Sizlerden isteğim Türk Telekom’un stratejik bir kurum olduğunu ve darbe girişimindeki önemini her yerde anlatın’ dedi

 

Genel kurula ülke meseleleri, siyasi gündem ve çalışma hayatı ile ilgili konularda geniş bir açıklama yapan Genel Başkanımız Veli Solak, terör olaylarını da değerlendirerek, Tunceli de şehit düşen üyemiz Şükrü Abay’a ve hain terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan (cc) rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Genel Başkanımız Veli Solak, teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Genel Kurulda ilk söz CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ a verildi. Çetin Arık konuşmasına genel kurula katılanları selamlayarak başladı. Konuşmasında ülke gündeminde bulunan konular hakkında görüşlerini ileten Arık, Hükümetin politikalarını eleştirdi ve 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanların karşılarında olduklarını belirterek, konuşmasını Türk-İş ve Haber-İş Sendikasının kendilerine iletilen konularda TBMM’deki sözcüsü olacaklarını belirtip şube yönetiminde görev alacaklara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

İkinci konuşmacı olarak Anadolu Merkez-II Bölge Müdürü Muhammet Katmer söz alarak 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar hakkında konuşma yaparak demokrasi şehitlerine Allahtan rahmet dileyerek yaralı olanlara da geçmiş olsun dileklerinde bulunarak,Türk Telekom’un kuruluşundan itibaren haberleşme alanında kullanılan telefondan bahsederek ülkemiz için iletişimin önemine vurgu yaptı ve sözlerini tamamlayarak genel kurulu selamlayarak görevlerinde başarılar diledi.

Üçüncü konuşmacı olarak Türk-İş Bölge Temsilcimiz ve aynı zamanda da Koop –İş sendikası Kayseri Şube Başkanı İdris Güven söz alarak, kıdem tazminatı hakkında konuşma yaparak göreve gelenlere hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Genel Başkanımız Veli Solak emekli olan üyemiz Abdullah Genel’e plaket verdi ve yeni hayatında başarılar diledi.

Kayseri Şubesi de Genel Başkanımız Veli Solak’a başarılı çalışmaları ve desteklerinden dolayı plaket verdiler.

Genel Kurul’un öğleden sonraki bölümünde seçimler yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda Şube Başkanlığına Suat Esmer, Şube Sekreterliğine Ali Bağcı Şube Mali Sekreterliğine de Bület Kaynar seçildi.

 

 







BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)





ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME...!
(09/11/2023 18:39)