Yayınlanma tarihi: 09/09/2016 17:35

 

Mübarek Kurban Bayramınız Kutlu Olsun…

Mübarek Kurban Bayramı’nın, milletimizin hasretle beklediği barış ve huzur için bir başlangıç olmasını temenni ediyorum.

Bayram günlerinde gösterilen birlik ruhunun ve beraberlik bilincinin hayatın her alanına taşınmasıyla bölücü fitnenin mağlup olması ve aramıza ekilmeye çalışılan nifak tohumlarının çürütülmesi muhakkak ki kaçınılmaz olacaktır.

Bölünmemizi umutla bekleyenlere aradıkları ortamı ve özledikleri karanlık günleri göstermemek için bayram günlerinde en üst seviyede gösterdiğimiz birlik ve beraberliğimizle karşı durmalıyız.

Bildiğiniz gibi Bayramlar, barış, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma günleridir. İnsanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramların, sosyal ve kültürel hayatımızda vazgeçilmez bir yeri vardır.

Dolayısıyla bayramlar toplumumuzu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biridir.

Sosyal yönü çok güçlü olan kurban ibadetinin; asırlardan beri yoksulları kollayan ve gözeten, paylaşımda dengeyi sağlayan bir işlevi bulunmaktadır.

Bugün, dünyanın birçok yerini kan ve gözyaşına boğan terör ve savaşlar yaşamımızı olumsuz olarak etkilemektedir.

Kurban Bayramının, millet olarak ihtiyacımız olan huzur ve esenlik ortamının sağlanmasına bir nebze de olsa destek olacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ülkemizin güvenliği, toplumun huzuru için görev yapmakta iken, hain terör saldırılarında şehit düşen güvenlik görevlilerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, şehitlerimizin ailelerine, yüce milletimize, güvenlik güçlerimize başsağlığı diliyor, Yüce Türk Milletinin, teşkilatımızın ve üyelerimizin Mübarek Kurban Bayramını kutluyor, şahsım ve yönetim kurulum adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Türkiye Haber-İş Sendikası

Yönetim Kurulu Adına

 

Veli SOLAK

Genel Başkan