Yayınlanma tarihi: 01/10/2016 14:51

Türkiye Haber-İş Sendikası Ankara Merkez Şubesi 13. Olağan Genel Kurulu 01 Ekim 2016 tarihinde Tes-İş Sendikası Genel Merkez Koferans Salonun’da yapıldı. 

Genel Kurula, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri, Şube Başkanları, Şube Yöneticileri, Türk Telekom Endüstriyel İlişkiler Grup Müdürü Serhat Binici, Ankara PTT Başmüdür Yardımcısı Niyazi Bal, MHP Keçiören İlçe Başkanı Mustafa Sargın, Başkan Yardımcısı Yunus Kamacı, İlçe Sekreteri Nizametti Parıldar, Ekonomi Bakanlığı Müşaviri Muharrem Beşir, Telekom Teknikerleri Derneği Başkanı İsmail Özkar, kardeş sendikalarımızın şube başkanları, şube yöneticileri ve misafirler katıldı.

Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Arısoy, yapılan sayımla Genel Kurulun toplanması için yeterli çoğunluğun sağlandığını belirterek, Olağan Genel Kurulun açılış konuşmasını yapmak üzere Şube Başkanı Tagi İş’i kürsüye davet etti.

Ankara Merkez Şubesi 13. Olağan Genel Kurulunun açılış konuşmasını Şube Başkanı Tagi İş yaptı. Şube Başkanı Tagi İş konuşmasında çalışma hayatının sıkıntılarını anlattı. Görevde bulundukları süre zarfında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Şube Başkanı Tagi İş hizmet için görevde bulunduğunu, tekrar hizmet etmek için göreve talip olduklarını ifade ederek, genel kurulun teşkilatımıza ve tüm üyelere hayırlı olmasını diledi.

Genel Kurulu, Başkanlığını Genel Başkanımız Veli Solak’ın, Başkan Yardımcılıklarını, Genel Sekreterimiz Ümit Kaymal ve Genel Eğitim Sekreterimiz Sedat Güney’in, Katip Üyeliklerini de Adana Şube Başkanımız Ahmet Gökhan Aydın ile Kayseri Şube Başkanımız Suat Esmer’ın yaptığı bir Divan Heyeti yönetti.

Divan başkanlığına seçilen Genel Başkanımız Veli Solak, konuşmasında divan seçiminde kendisine ve divan heyetine gösterilen güvenden dolayı teşekkür etti.

Genel kurula ülke meseleleri, siyasi gündem ve çalışma hayatı ile ilgili konularda geniş bir açıklama yapan Genel Başkanımız Veli Solak, 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi, o gece hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Genel Başkanımız Veli Solak, 16 Temmuz günü Türk-İş ve Türkiye Haber-İş Sendikası olarak darbeye karşı olduğumuzu açıkça ortaya koyduk dedi Genel başkanımız Veli Solak, ‘Allah’ım ülkeye böyle bir gün daha yaşatmasın’ dedi.

Darbe girişiminde Türk Telekom’un stratejik öneminin altını çizen Genel Başkan Veli Solak ‘ Sizlerden isteğim Türk Telekom’un stratejik bir kurum olduğunu ve darbe girişimindeki önemini her yerde anlatın’ dedi

Genel kurula ülke meseleleri, siyasi gündem ve çalışma hayatı ile ilgili konularda geniş bir açıklama yapan Genel Başkanımız Veli Solak, terör olaylarını da değerlendirerek, hain terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan (cc) rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Genel Başkanımız Veli Solak, teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Genel Başkanımız Veli Solak, Genel Kurulu selamlayarak sözlerini tamamladı.

Şube Başkanı Tagi İş teşekkür konuşması yaptı.

Genel Kurul’un öğleden sonraki bölümünde seçimler yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda Şube Başkanlığı’na Tagi İş, Şube Sekreterliği’ne Hasan Hüseyin Arısoy, Şube Mali Sekreterliğine de Uğur Kırtıl, Yönetim Kurulu Üyeliklerine de,  Serkan Bozoğlu ve Hasan Dede Bozan seçildi.