Yayınlanma tarihi: 28/11/2015 00:00

Yönetim güven tazeledi.

  • Şube Başkanlığına Özkan OYUK,
  • Şube Sekreterliğine İrfan UYGUN,
  • Şube Mali Sekreterliğine de Aslan ÖZDEMİR seçildi.

Türkiye Haber-İş Sendikası İzmir Şubesi 9. Olağan Genel Kurulu 28 Kasım 2015 tarihinde Balçova Termal Otel'de yapıldı.

Genel Kurula, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri, Şube Başkanları, Şube Yöneticileri, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç, kardeş sendikalarımızın şube başkanları, şube yöneticileri ve misafirler katıldı.

Şube Sekreteri İrfan Uygun'un genel kurulun yapılmasına yasal bir engelin olmadığını söylemesinden sonra kısa bir cinevizyon gösterisi yapıldı.

İzmir Şubesi 9. Olağan Genel Kurulunun açılış konuşmasını Şube Başkanı Özkan Oyuk yaptı. Şube Başkanı Özkan Oyuk konuşmasında çalışma hayatının sıkıntılarını anlattı. Görevde bulundukları süre zarfında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Şube Başkanı Özkan Oyuk hizmet için görevde bulunduğunu, tekrar hizmet etmek için göreve talip olduklarını ifade ederek, genel kurulun teşkilatımıza ve tüm üyelere hayırlı olmasını diledi.

Genel Kurulu, Başkanlığını Genel Başkanımız Veli Solak'ın, Başkan Yardımcılıklarını, Genel Sekreterimiz Ümit Kaymal ve Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz Mücayit Özdemir'in, Katip Üyeliklerini de Ankara Merkez Şube Başkanımız Tagi İş ile Kayseri Şube Başkanımız Erol Toprak'ın yaptığı bir Divan Heyeti yönetti.

Divan başkanlığına seçilen Genel Başkanımız Veli Solak, konuşmasında divan seçiminde kendisine ve divan heyetine gösterilen güvenden dolayı teşekkür etti.

Genel Başkanımız Veli Solak ülkenin gündemindeki konular, çalışma hayatında yaşanan gelişmeler, toplu iş sözleşmesi ve sendikamızın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

1 Kasım'da yenilenen genel seçimlerde halkın tercihini, yeniden tek parti iktidarından yana kullandığını ifade enen Genel Başkanımız Veli Solak Şunları Söyledi:

"Dileğimiz, son dönemde, terör belasıyla boğuşan ülkemizde, bu sonuçlarla birlikte istikrarın, huzurun ve güven ortamının yeniden tesis edilmesidir. Beklentimiz, acil çözüm bekleyen sorunların ortadan kaldırılmasıdır. Askerlerimizi, polislerimizi şehit eden, yüzlerce vatandaşımızın ölümüne neden olan terörün son bulmasıdır. Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne yönelik bu hain saldırıların sona ermesidir. Bu beklentinin tüm siyasi partilerimiz tarafından iyi okunması ve teröre karşı birlik olunması, en büyük dileğimizdir.

Bizim açımızdan, bu seçim döneminin başka bir önemi daha vardır. O da, seçim öncesinde milletimize vaat edilenlerin bir an önce hayata geçirilmesi, verilen sözlerin zaman geçirilmeden yerine getirilmesidir.

Halkımız, özellikle ekonomik temelli vaatlere destek vermiş, bu konudaki beklentisini ortaya koymuştur. Bizler de, çalışanların temsilcileri olarak, siyasi partilerin seçim beyannamelerinde, çalışma hayatına ve sosyal hakların geliştirilmesine yönelik vaatlerin takipçisi olacağız.

Özellikle taşeron işçiler, emekliler ve asgari ücretliler için verilen sözlerin ve başta gençlerimiz olmak üzere, toplumun tüm kesimlerine yönelik vaatlerin yerine getirilmesi için üzerimize düşeni yapacağız ve takipçisi olacağız."

Türkiye'de halen önemli bir sorun olan iş cinayetlerine de değinen Genel Başkanımız Veli Solak, "Yeterince tedbir alınmadığı için hergün 4 işçimiz iş cinayetine kurban gidiyor. Bu iş cinayetlerinin büyük çoğunluğu da sendikasız işyerlerinde yaşanmaktadır" dedi.

Genel Başkanımız Veli Solak, işyerlerinde yapılan asılsız dedikodulara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği ifade ederek, birlik ve beraberliğe sahip çıkılmasının altını çizdi.

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç da genel kurula hitaben yaptığı konuşmada Türkiye Haber-İş Sendikası İzmir şubesinin her türlü etknliğe katılarak destek verdiğini söyledi. Karakoç, konuşmasını Türk-İş Genel Kurulu, çalışanların sorunlarına, istihdam , Kıdem tazminatı, esnek çalışma, özelleştirme, örgütlenme, konularına değinerek, Genel Kurulu selamlayarak sözlerini tamamladı.

Genel Kurul'un öğleden sonraki bölümünde seçimler yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda yönetim güven tazeleyerek, Şube Başkanlığına Özkan Oyuk, Şube Sekreterliğine İrfan Uygun, Şube Mali Sekreterliğine de Aslan Özdemir seçildi.