Yayınlanma tarihi: 06/12/2017 11:34

Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız tarafından 05.12.2017 tarihinde yapılan açıklamalarda; yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş-yardımcı iş ayırımı olmaksızın taşeron kadroda çalışan işçi kardeşlerimizin daimi işçi kadrosuna alınacakları duyurulmuştur. Taşeron arkadaşlarımıza hayırlı olsun.

            PTT A.Ş.’de İŞLETME DÜZEYİNDE toplu iş sözleşmesi imzalamış tek yetkili sendika Türkiye Haber-iş Sendikasıdır. Bilindiği gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir işletmede toplu iş sözleşmesi bulunması halinde bu toplu iş sözleşmesini imzalayan sendikanın tabi olduğu iş kolunu tüm işyerleri için geçerli kabul etmektedir. Bu nedenle PTT A.Ş. ‘de tüm kadrolu ve taşeron firmada iken kadroya geçecek tüm kardeşlerimiz için toplu iş sözleşmesi imzalamaya yetkili tek sendika Türkiye Haber-iş Sendikasıdır. Kamuda çalışan taşeron işçiler kamuda işçi kadrosunda istihdam edileceği için 6772 sayılı yasa kapsamında 52 günlük ilave tediye (ikramiye) almaya hak kazanmışlardır.

            Zor gün dostu olan Türkiye Haber-iş Sendikamızın özellikle PTT de çalışan taşeron arkadaşlarımız için yıllardır vermiş olduğu onurlu mücadele ve kararlı dik duruş birçok arkadaşımız tarafından bilinmektedir. Tüm Türkiye geneli için Ankara İş Mahkemesinde siz değerli üyelerimiz için açmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinden kaynaklı alacak davalarımızın her türlü masrafı Sendikamız tarafından karşılanmıştır. Bu davaların kazanıldığını da biliyorsunuz. Ancak temyiz aşamasında kararın hukuka aykırı bir şekilde bozulması nedeniyle, arkadaşlarımıza avukatlık ücreti ve yargılama giderleri adı altında ek bir külfet çıkarılmıştır. Bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türkiye Haber-iş Sendikamız bu ödemeleri de üstlenerek hiçbir üyesini mağdur etmemiştir. Dün olduğu gibi bugün de yanınızdayız ve bundan sonra da yanınız da olacağız. Türkiye Haber-iş Sendikası büyük bir aile ve 55 yıllık bir çınardır. Ailemize hoşgeldiniz.

            Tüm emekçi kardeşlerimiz sendikal güvence altında, insan onuruna yaraşır bir ücret ve sosyal haklar seviyesine ulaşarak çalışmayı hak etmektedirler. Bu nedenle; tüm teşkilatımız, genel merkez ve şube yönetimlerimiz, bölge temsilcilerimiz, baştemsilci ve temsilcilerimiz ile siz değerli üyelerimizin bu haklarını kullanabilmeleri için, yıllardır süren mücadelemiz tüm hızıyla devam edecektir. Hep birlikte çalışıp, hep birlikte kazanıp, hep birlikte sevineceğiz. Türkiye Haber-iş Sendikasının örgütlenme atağına hepinizi davet ediyoruz.                                                                                              

Türkiye Haber-iş Sendikası Yönetim Kurulu                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        



DUYURU...!
(30/08/2022 19:09)




ÖNEMLİ DUYURU...!
(11/08/2022 17:11)