Yayınlanma tarihi: 08/01/2018 16:50

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu TÜRK-İŞ tarafından “696 Sayılı KHK ile Getirilen Taşeron İşçilik Düzenlemesi, Örgütlenme Çalışmaları ve Zorunlu Arabuluculuk” konularının ele alındığı toplantı 08 Ocak 2018 tarihinde Büyük Anadolu Oteli’nde yapıldı.

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulunun aldığı karar neticesinde, 81 ildeki temsilcileri ile Sendika Genel Başkanları ve Genel Teşkilat Sekreterleri, Ankara’da olağanüstü toplandı.

Toplantıya Genel Başkanımız Veli Solak, Genel Sekreterimiz Hüseyin Özçoban, Genel Mali Sekreterimiz A. Gökhan Aydın Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterimiz Tagi İş, Ankara Şube Başkanımız Hasan Hüseyin Arısoy Hukuk Müşavirimiz Serkan Mercimek ve Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Avşar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar yaptı.  İlk oturumunda TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen Taşeron İşçilik Düzenlemesi, Örgütlenme Çalışmaları ve Zorunlu Arabuluculuk konusunu değerlendirdi.

 “Acil” koduyla yapılan toplantıda 81 ilden gelen temsilciler yaşadıkları sorunları anlattı. Gündemde ilk sırada KİT’lerde kadroya alınmayan yaklaşık elli bin kişiyi kapsayan taşeron işçilerin durumu vardı.

Toplantının ikinci bölümünde Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Astarlı “Taşeron Düzenlenmesi”  ve TÜRK-İŞ Hukuk Müşaviri Ferhan Tuncel de “Zorunlu Arabuluculuk Düzenlenmesini” değerlendirdiler.