Yayınlanma tarihi: 12/03/2018 09:36

Milletimizin onurlu mücadelesi ve vatan sevgisi, bağımsız bir ülke, hür bir millet iddiasının mısralarla ifadesi ve parlak bir geleceğin müjdecisi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 97'nci yıldönümünü kutluyor Akif’in de söylediği gibi “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” inşallah.

Milli marşlar, Milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hangi şartlarda kurulduğunu, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını, Türk milletinin yedi düvele karşı nasıl kıyama durduğunu, bağımsızlığımızın, kutsal bayrağımızın dalgalanmasının hayat memat meselesi olduğunu her vatan evladının çok daha iyi idrak etmesi gerekmektedir.  Bu çetin süreçte İstiklal Marşımız Türk milletinin kılavuzudur.

Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife de bu mücadeleyi daima diri tutmak ve gelecek nesillere aktarılması için mücadeleyi sürdürmektir.

Yüce Allah'tan bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını niyaz ediyor, İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 97'nci yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum.

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN



DUYURU...!
(04/11/2022 14:10)