Yayınlanma tarihi: 05/12/2018 08:56

Türk toplumunun kalkınmasının, Türk kadının kalkınmasına bağlı olduğuna inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çabaları sonucu, Türk kadını genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur.

Birçok Avrupa ülkelerinden önce bu hakka kavuşan Türk kadını tarihimiz boyunca, yaşamın her safhasında erkeklerin yanında her türlü sorumluluğu paylaşmış, özellikle Kurtuluş Savaşının her döneminde aktif rol oynamış, cesareti ve fedakârlığıyla adını tarihe yazdırmıştır.

Toplumun her alanında söz sahibi olarak hayatın ayrılmaz bir parçası olan kadınlar, el attıkları işlerde başarılara imza atmaktadır.

Varlıklarıyla toplum yapımıza şekil veren kadınlar bugün; bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve daha bir çok alanda başarılarıyla kendilerinden söz ettirmektedirler.

Mustafa Kemal Atatürk’ün "Kadınlarını geri bırakan toplumlar, geride kalmaya mahkûmdur" sözünü hatırlatarak ülke olarak daha iyi bir yaşam standardına kavuşmamız için kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve siyasi hayatta daha fazla yer almasını sağlamamız gerekmektedir.

Kadınların özellikle girişimcilik konusunda cesaretlendirilmesi, iş dünyasındaki paylarının artırılması gerektiğine inanıyorum. Üreten kadın, emek veren kadın daha güçlü kadın daha güçlü toplum demektir. Güçlü toplumlar ise güçlü ve umut dolu yarınlara işarettir.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84. yıldönümünü kutluyor, kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer alması dileğiyle saygılarımı sunuyorum.

 

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN