Yayınlanma tarihi: 07/04/2016 11:12

7 Nisan Perşembe gününü 8 Nisan Cuma gününe bağlayan gece, bereketli üç ayların başlangıcı ve Mübarek Ramazan ayının müjdecisi Regaip Kandil’ini idrak edeceğiz.

Hain terör saldırıları nedeniyle acı ve hüznün yaşandığı ülkemizde, Kandiller zincirinin ilk halkası olan Regaip Kandil’inin milletimize huzur, mutluluk, bolluk ve bereket, getirmesi en büyük dileğimizdir.

Bu mübarek ay ve geceler, Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatmakta, yanlış ve kusurlarımızdan dönmemize vesile olmaktadır.

Bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, bizlere, hızla geçen zamanın değerini idrak etmenin, durup düşünmenin, hayatın yoğun temposu içinde kendimize dönüp, gönül âlemine doğru bir yolculuk yapmanın imkânlarını sunar.

Sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesi için gayret göstermeliyiz.

Sevgili Peygamberimiz (sav), bu geceye ulaştığında: “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerimle, Yüce Türk Milletinin, İslam âleminin, tüm çalışanların ve teşkilatımızın Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin Milletimizin ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın barış ve huzuruna, vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

 

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN