Yayınlanma tarihi: 12/05/2016 10:03

Türk-İş tarafından düzenlenen Türk-İş Bölge Temsilcileri, İl Temsilcileri ve Sendika Şube Başkanları Semineri 10 Mayıs 2016 tarihinde Antalya’nın Kemer ilçesinde Grand Haber Otel’de yapıldı.

Seminere Genel Başkanımız Veli Solak, Antalya Şube Başkanımız Hüseyin Özçoban, Adana Şube Başkanımız A. Gökan Aydın, Erzurum Şube Başkanımız Kemal Akkan ve Diyarbakır Şube Başkanımız Hüseyin Erdal Katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat yaptı. Irgat konuşmasında çalışma hayatında yaşanan sorunlara, özel istihdam büroları aracılığıyla gerçekleşecek kiralık işçiliğe ve terör olaylarına değindi.

Seminere Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay seminere katılan Türk-İş Bölge ve İl Temsilcileri ile Türk-İş üyesi sendikaların Şube Başkanlarına hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türk-İş tarafından Çanakkale’de kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramına, birlik ve beraberliğe değinen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş'in katkılarıyla gerçekleştirilen ve Turhan Esener adına yapılan uluslararası iş hukuku kongresi ile hafta sonu gerçekleştirilen uluslararası iş sağlığı iş güvenliği kongresi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Çalışma Ekonomisi Kongresini bu sene Erzurum’da yapacaklarını ifade eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Türk-İş dışında hiçbir konfederasyonun bu tür bir çalışma yapmadığını belirtti.

Geçen yıl ülkemizde gerçekleştirilen L-20 Zirvesine ve ardından örgütlenme oranlarına değinen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye’de toplam 2,5 milyon sendikalı çalışan olduğunu ve bu rakamın ülkedeki toplam çalışan sayısına göre çok düşük olduğunu söyledi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay kıdem tazminatı ile ilgili olarak “ Şu anki durumdan geriye gitmeyiz, Rahat Olun” ifadesini kullandı. 









BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)