Yayınlanma tarihi: 20/05/2016 21:00

21 Mayıs Cumartesi gününü 22 Mayıs Pazar gününe bağlayan bu gece Berat Kandili’ni idrak edeceğiz.

Müslümanların, Yüce Allah’ın bağışlamasıyla günahlardan arınmayı umut ettikleri kutlu bir zaman dilimi olan bu gece ve Mübarek Ramazan ayını da müjdelemektedir.

Şaban ayının 15’ine tekabül eden Berat gecesi, diğer mübarek gecelerimiz gibi gündelik hayatın akışı içinde bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme imkanı kazandıran bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), bu gecede Cenab-ı Allah’ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini müjdelemiştir.

Berat, Yüce Allah’ın affına erebilmek için yaratılanı affetme, rahmet ve mağfirete mazhar olma günüdür. Allah’tan af dileyen affedici olmalı, Allah’tan bağışlanma dileyen bağışlayıcı olmalıdır.

Bu konuda kendimizi yenilemeli, kendimize, eşimize, çocuklarımıza, komşularımıza, bütün insanlığa ve bütün mahlûkata karşı affedici olmalıyız.

Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma; kin, nefret ve intikam duygularını aşma zamanıdır. Berat, tövbe ve dua zamanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Milletimizin, tüm üyelerimizin ve teşkilatımızın Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin, ülkemizin, Türk İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın, barış ve huzuruna, vesile olmasını temenni ediyorum.

 

 

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN