Yayınlanma tarihi: 03/06/2016 16:55

Türkiye Haber-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, son günlerde Sendikamız üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlar; örgütlenme çalışmaları, teşkilatın genel konuları ve çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri görüşmek üzere 02-03 Haziran 2016 tarihlerinde Ankara’da sendikamız Genel Merkezi’nde toplandı.

Genel Başkanımız Veli Solak, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yaparak, ülkemizin ve çalışma hayatının gündemindeki konuları, işkolumuzda yaşanan gelişmeleri ve teşkilatımızın genel çalışmalarını değerlendirdi.

Başkanlar Kurulu toplantısının devamında şube yöneticilerimiz de söz alarak kendi bölgelerinde işyerlerinde üyelerimizle yaptıkları toplantılar çerçevesinde değerlendirmelerde bulundular.

Toplantının tamamlanmasının ardından Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi aşağıda şekliyle yayınlandı.

 

 

 

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

(02-03 HAZİRAN 2016 – ANKARA)

 

Türkiye Haber-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Ankara'da sendikamız Genel Merkezi'nde toplanarak, son günlerde Sendikamız üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlar; ülkemizin ve çalışma yaşamının önemli gündem maddeleri ile Sendikamızın gündeminde bulunan konular değerlendirilmiştir.

* Başkanlar Kurulumuz, son günlerde sosyal ve yazılı-görsel medya üzerinden Sendikamıza ve yönetim kurulu üyelerine karşı karalama kampanyası yürütülmesi ile ilgili olarak gerekli her türlü hukuksal ve fiili mücadelenin verilmesine ve etkin bir şekilde takibine karar vermiştir.

* Başkanlar Kurulumuz, tüm şube ve teşkilatlarımızla birlikte dimdik, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu teyit ve tespit ederek, karanlık şer odaklarına karşı hep birlikte etkin mücadele edilmesini kararlaştırmıştır.

*  Başkanlar Kurulumuz, ısmarlama olarak, açıkça söylemek gerekirse birilerinin kamu nüfuzu kullanılarak ya da para karşılığında kirli ilişkilerle yaptırılan internet, yazılı ve görsel basın haberlerine karşı Sendikamız hukuk müşavirliğince etkin bir şekilde mücadele edilmesine; alınmış olan yayın engelleme kararlarının yine aynı şekilde alınmaya devam edilmesine, yapılmış bulunan suç duyurularının etkili bir şekilde takibine karar vermiştir. 

*  Başkanlar Kurulumuz, ortada daha ifade dahi alınmamış bir savcılık dosyası bulunmasına, açılmış herhangi bir dava bulunmamasına, kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmamasına rağmen, bir takım şer odaklarınca yapılmaya çalışılan karalama kampanyasının her yönüyle farkında olduğunu beyan eder. Başkanlar Kurulumuz Anayasamızda ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde vücut bulan ve "hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı bulunmayan herkesin suçsuz olduğu" şeklinde beyan edilen kısaca masumiyet karinesi olarak bilinen ilkeyi tüm bu şer odaklarına şiddetle hatırlatmaktadır.

* Yaklaşan Toplu İş Sözleşme süreci öncesi işyerlerinde kaos ortamı yaratmaya çalışan, işyeri ve sendika ile alakası kalmamış, gizli emellerinin ne olduğu bilinen malum kişilere de fırsat verilmemesi adına karar alınmıştır.

*  Başkanlar Kurulumuz, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün asıl işi bölerek taşeron eliyle yaptırmasına karşılık başlatmış olduğumuz hukuksal mücadelenin devam ettirilmesine, işverenin taşeronlaştırma uygulamasını yaygınlaştırarak devam etmesi halinde ise eylemsel mücadelenin başlatılması kararı alınmıştır.

* Ülkemizde sendikal örgütlenme konusunda ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunların yaşanmasının nedeni ise, mevcut yasal çerçevenin sendikal örgütleme açısından yeterli derece koruyucu olmamasından ve bazı işverenlerin sendikal örgütlenmeye karşı tutum içerisinde olmalarından kaynaklanmaktadır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Başkanlar Kurulumuz, işkolumuzda bulunan özel sektör işyerlerinde sendikal örgütlenme çalışmasının yoğun bir şekilde devamına, karar vermiştir.

* Hükümet, IMF ve Dünya Bankası'nın talepleri doğrultusunda ve bazı işverenlerin zorlamalarıyla kıdem tazminatı fonu ve bir kısım çalışma paketlerini önümüzdeki günlerde gündeme getirmeye hazırlanmaktadır. Başkanlar Kurulumuz, yıllarca sendikal mücadeleler verilerek elde edilen işçi haklarının elimizden alınmasına, hele hele vazgeçilmez bir hak olan kıdem tazminatının özüne dokunulmasına ve kazanılmış hakların geriye götürülmesine, işsizlik sigortasında işçilerin katkılarıyla biriken fonların başka amaçlarla kullanılmasını asla kabul etmemektedir. Bu konuda Türk-iş Konfederasyonumuzun öncülüğünde her türlü mücadeleye hazır olduğumuz bilinmelidir.

* Başkanlar Kurulumuz, Hükümetçe etkin bir şekilde başlatılan ve sürdürülen terörle mücadelenin hız kesmeden devam etmesi noktasında kararlılık gösterilmesi gerektiğini vurgular. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve sağlıklı ömürler dileriz.

* Türk Milletinin tertemiz, şanlı ve soylu bir tarihi vardır. Başkanlar Kurulumuz, Almanya Federal Meclisi’nin bu kararını kınamakta, bu vahim yanlıştan dönülmesini acilen beklemektedir

* Başkanlar Kurulumuz,  Mübarek Ramazan Ayı’nın da ülkemize, milletimize, üyelerimize ve bütün İslam Alemine hayırlar, huzur ve barış getirmesini dilemektedir.

Kamuoyuna ve üyelerimize saygı ile duyurulur.

 









BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)