Yayınlanma tarihi: 03/06/2016 18:22

Mübarek Ramazan Ayı’nın dini ve sosyal hayatımızda ayrı bir önemi vardır. Ramazan ayı vesilesiyle gerek yakın çevremizde gerekse uzaklarda yardıma muhtaç insanlara el uzatmak yardım etmek dinimizin gereğidir.

Mübarek Ramazan Ayı, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir aydır. Asırlardır din ile bağını koparmadan sürdüren ve onu manevi hayatının aydınlık bir ışığı kılan milletimiz, Ramazan Ayı’nın huzurunu ailelerinde yaşamış ve yaşatmış, bu ayı sadece dini değil, sosyal ve kültürel hayatları bakımından da canlı bir dönem haline getirmişlerdir.

Mübarek Ramazan Ayı; yoksulların ve ihtiyaç sahiplerinin korunup gözetildiği, rahmetin ve bereketin arttığı, nefsin terbiye edildiği en müstesna zaman dilimidir.

Bu ay, oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir ibadetin yerine getirildiği, insanî ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayatımıza yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimet paylaşımının arttığı müstesna bir zaman dilimidir.

Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an-ı Kerim de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır.

Mübarek Ramazan Ayı’nın, ailemize, milletimize, ülkemize, üyelerimize ve bütün İslam Alemine hayırlar, huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

 

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN







BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)





ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME...!
(09/11/2023 18:39)