Yayınlanma tarihi: 28/04/2016 10:52

Seminere; TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, TÜRK-İŞ Adana Bölge Temsilcisi Edip Gülnar,  Adana ilinde yer alan Konfederasyonumuza bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticileri, iş yeri temsilcileri ve işçiler katıldı. Adana Şube Başkanımız A. Gökhan Aydın Türk-iş Konfederasyonumuzun bölgemizde düzenlediği ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ seminerine üyelerimizle birlikte katıldı.

 

TÜRK-İŞ Mali Sekreteri Ramazan Ağar konuşma yaptı:

       “Çalışma hayatındaki sıkıntıların azalmasını beklerken, her geçen gün sıkıntılar artıyor. Taşeron sisteminin artık biteceği umuduyla, bayram havası yaşamak isterken geldiğimiz noktada hayal kırıklığına uğradık. Kimse kamuda çalışanlara iyi gözle bakmıyor, geçmişten gelen bir hesap var. Özel istihdam büroları çağdaş köleliğin habercisi, bu bürolar hayata geçtiğinde ortalık amele pazarına döner.”

       Adana Eğitim Seminerinde; YOL-İŞ Sosyal Güvenlik Danışmanı Celal Tozan, “İş Sağlığı ve Genel Sağlık Sigortası Uygulamaları, Sosyal Güvenlik Uygulamalarında Son Gelişmeler ve Doğum Öncesi ve Sonrası İzinler ve Ödemeler”, Dr. Orhan Ersun Civan, “Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği: Haklar ve Ödevler”, TÜRK-İŞ Sosyal Güvenlik Uzmanı Barış İyiaydın “Yaşlılık Aylığını Hak Kazanma Koşulları”, TÜRK-İŞ Eğitim Uzmanı Hülya UZUNER Duransoy “Türkiye’de Kadının Statüsü ve Kadına Yönelik Şiddet” Kadın Doğum Uzmanı Şafak Yılmaz Baran “Kadın Sağlığı” konularında seminer programına katkı sağlamıştır.

      TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak’ın kapanış konuşmasının ardından sertifika törenine geçilmiştir.