Yayınlanma tarihi: 25/11/2016 11:22

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü dolayısıyla Türk Metal Sendikası ve Türkiye Barolar Birliği 25 Kasım 2016 tarihinde ortaklaşa panel düzenledi.

Panele Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Genel Başkanımız Veli Solak,Genel Eğitim Sekreterimiz Sedat Güney, Sendika Genel Başkanları, Türk Metal üyesi bayan üyeler ve misafirler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “kadına fiziksel şiddet niteliğinden ötürü en çok gündeme gelen, dile getirilen şiddet türüdür. Oysa bana göre fiziksel şiddet başlangıç değil sonuçtur. Asıl olan ayrım olmasıdır. Mesele ayrımcılıktadır. Bu yüzden kadına karşı ayrımcılığı yenmeliyiz, ortadan kaldırmalıyız” dedi.

Cahit Sıtkı Tarancı’nın Memleket İsterim şiiri ile konuşmasına başlayan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay şunları söyledi: “15 Temmuz sürecinin bedelini, Irak’taki savaşın bedelini, Suriye’deki savaşın bedelini kadınlarımız ödüyor. Bugün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kurulduğu ülkeler kapılarına 50 kadın, 10 çocuk dayanınca, ülkelerine duvarlar, teller örüyorlar. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak bu millete, bu ülkeye ve kadınlarımıza 15 Temmuz sürecinde verdiği mücadeleden dolayı borçluyuz. Bugünlerde Asgari ücret açlık sınırı olan 1600 TL’ye çıksın diyoruz. Zeytin dalını kırmayın diyorlar. Bu dal meyve verecek diyorlar. 15 Temmuz gecesi sığınaklara saklanalar, evlerinde çıkmayanlar bu millete karşı borçlarını nasıl ödeyecekler” dedi.

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma nedeniyle düzenlenen panelin oturum başkanlığını Av. Tülay Bekar yaptı. Panelde, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu “Şiddeti Önlemede Eğitimin Önemi”, Ankara Barosu Eski Başkanı Av. Sema Aksoy “Gelincik Projesi”, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Felsefesi ve Hukuk Sosyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülriz Uygur “Türkiye’de Kadın Olmak”, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal “Adli Tıp Açısından Şiddetin Tespiti ve Önlenmesi”, Başkent Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Büken “Adli Tıp Açısından Şiddetin Tespiti Ve Önlenmesi”, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Ferda Çakmakoğlu “Şiddeti Önlemede İletişimin Önemi” başlıklı sunumlarını yaptılar.

 







ÖNEMLİ DUYURU…!
(08/12/2022 11:11)