Yayınlanma tarihi: 24/11/2017 13:27

Türkiye Haber-İş Sendikası İş Sağlığı ve Güvenliği Temsilciler Kurulu Eğitim Seminerinin ikinci dönemi 23-24 Kasım 2017 tarihinde İzmir-Çeşme Eğitim ve Dinlenme Tesislerimiz de yapıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Temsilciler Kurulu Eğitim Seminerine, Genel Başkanımız Veli Solak, Genel Sekreterimiz Hüseyin Özçoban, Genel Mali Sekreterimiz A. Gökhan Aydın, Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterimiz Tagi İş, İzmir Şube Başkanımız Özkan Oyuk, Ankara Şube Başkanımız Hasan Hüseyin Arısoy, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Uyanık, Hukuk Müşavirimiz Serkan Mercimek, Genel Başkan Başdanışmanımız Mehmet Avşar, Şube Sekreterlerimiz, Şube Mali Sekreterlerimiz, Baştemsilcilerimiz ve temsilcilerimiz katıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Temsilciler Kurulu Eğitim Seminerinin açış konuşmasını Genel Sekreterimiz Hüseyin Özçoban yaptı. Katılımcılar tarafından seminerin açılışın da bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra 15 Temmuz da İletişimin önemini anlatan kısa cine vizyon gösterisi yapıldı.

Genel Başkanımız Veli Solak, temsilciler kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmasında, sendikamızın 21- 22 Ekim 2017 tarihinde yapılan 13. Olağan Genel Kurulunda alınan kararlar hakkında bilgiler verdi. Ülkemizin ve çalışma hayatının gündemindeki konuları, işkolumuzda yaşanan gelişmeleri ve teşkilatımızın genel konularını değerlendirdi.

Genel Başkanımız Veli Solak, çalışanları sorunlarının her geçen gün arttığını, insanların güvencesiz ortamlarda ve örgütsüz olarak çalışmak zorunda bırakıldığını söyledi.

Genel Başkanımız Veli Solak, çalışanların artan vergi dilimi nedeniyle Ocak ayında aldığı ücreti ciddi anlamda eridiği için Aralık ayında alamadığını ifade ederek, “Bu mağduriyetin giderilmesi için vergilerin düşürülerek yıl boyu sabit vergi oranı belirlenmesi konusunda yasal değişiklik yapılmalıdır.” dedi.

Ülkemizdeki taşeron uygulamasında sayıları milyonları aşan çalışanın bulunduğuna değinen Genel Başkanımız Veli Solak, “Sendika olarak taşeron uygulaması konusunda hukuksal mücadelemiz ve örgütlenme çalışmalarımız devam etmektedir.” diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin öneminden bahsederek 55 yıllık bir geçmişe sahip Türkiye Haber-İş Sendikamıza sahip çıkılmasını isteyen Genel Başkanımız Veli Solak İş Sağlığı ve Güvenliği Temsilciler Kurulu Eğitim Seminerin de anlatılan konuların mutlaka işyerlerinde üyelerimize aktarılmasını istedi.

Ankara Şube Yöneticilerimiz ve İzmir Şube Yöneticilerimiz şubeleri adına Genel Başkanımız Veli Solak ve Genel Merkez Yöneticilerimize hediye takdim ettiler.

Seminerde Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Uyanık, “Sendikal Aidiyet, Neden Sendikal Örgütlenme, Sendikaları Genel Anlamda Durumu” konularını anlattı.

Hukuk Müşavirimiz Serkan Mercimek, “Tolu iş Sözleşmesi Grev ve Lokavtla İlgili Usul ve Esaslar,  Sendika Yöneticileri-İşyeri Sendika Temsilcileri ve Sendikal Güvenceler, Sendika Özgürlüğünün Güvencesi, İşyeri Sendika Temsilciliğinin Hukuki Boyutu” konuları anlatıldı.

Seminerin sonunda Genel Merkez Yöneticilerimizle karşılıklı soru cevap toplantısı yapıldı.