Yayınlanma tarihi: 28/05/2016 19:13

Değerli Üyelerimiz ;

            Yarım asırlık geçmişi bulunan ve gücünü üyelerinden alan T.Haber-İş Sendikamız son günlerde belli çevrelerce yıpratılmaya ve diğer Sendikalar karşısında yok edilmeye çalışılmaktadır. Sendikamız bu yönde çirkin bir algı operasyonu ile karşı karşıyadır.

            Hepimizin üzerinde hassasiyetle durduğu ve duyarlı olduğu asılsız suçlamalar, "İDDİA EDİLİYOR" başlığıyla çeşitli basın yayın organları, sosyal medya kanalları ve "SMS" yolu ile kamuoyunda ve siz değerli üyelerimize iletilmeye çalışılmaktadır. Böylelikle bizleri üyelerimiz nezdinizde küçük düşürmek ve infial yaratmak amacı güdüldüğü aşikardır. 

            Bir yıldır süre gelen iddialar ile ilgili olarak, herhangi bir savcılık iddianamesi, mahkeme süreci ve kararı olmamasına rağmen teşkilatımıza ve tarafımıza yapılan haksız ve mesnetsiz karalamaların, PTT taşeron çalışanlarının örgütlenmesi, Assist A.Ş çalışanları üzerinde verilen uzun mücadelenin sona yaklaşıyor olması ve yaklaşan Türk Telekom A.Ş sözleşme süreci öncesi olması çok manidardır.

            Görev süremiz içerinde sendikal konu ve faaliyetlerde bir çok konuda aldığımız radikal kararlar, örgütlenme çalışmaları ve TİS süreçleri bazı çıkar çevrelerini rahatsız etmiştir.

            Örgütlü bulunduğumuz ve örgütlenmeye çalıştığımız işyerlerinde (Türk Telekom A.Ş (Assist), PTT) sendikamız lehine yaşanacak olan büyüme süreçlerini kırmak ve başka sendikalar lehine çevirmek amacının güdüldüğü anlaşılmaktadır.

            Bundan ötürüdür ki siz değerli üyelerimizin bahsi geçen iddialar, suçlamalar, iftiralar ve haberleri çok dikkat ile takip ederek yanlış bilgi edinilmesinin önüne geçilmesini düşünmekteyiz.

            Yapılan çirkin suçlamalar ve iddialar ile ilgili olarak en kısa zamanda yargıya müracaat ederek, gereğinin yapılacağının bilinmesini isteriz.

            Herhangi bir yargı süreci sonuçlanmadan bu tür suçlamaların teşkilatımıza ve akabinde siz değerli üyelerimize zarar vereceğinin bilinmesini, doğru bilgi ve haberlerin teşkilatımızın icra  organlarından (Şube ve Genel Merkez) alınmasının bilgi kirliliği ve yanlış anlamaya sebebiyet vermeyeceğini ifade eder, siz değerli üyelerimiz ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

YÖNETİM KURULU ADlNA 
VELİ SOLAK 
GENEL BAŞKAN