Yayınlanma tarihi: 01/03/2023 19:04

Türk Telekom A.Ş. Çalışanı Değerli Üyelerimiz,

Türk Telekom A.Ş. ile yapacağımız 15. Dönem Toplu İş Sözleşme sürecimiz,

Kendilerine verilen olumsuz yetki tespiti yazısına itiraz etmeyen, ancak hukuki hiçbir menfaati olmadığı halde Sendikamıza verilen olumlu yetki tespiti yazısına itiraz eden işkolumuzdaki farklı iki sendika tarafından yargıya taşınarak sekteye uğratılmıştır.

09 Şubat’ta yapılan duruşmada, davanın Bakanlık, işveren ve tarafımızdan reddi istenmesine rağmen, ilgili mahkeme, dava dosyasının rapor düzenlenmesi için sendika konusunda uzman bilirkişiye verilmesine, rapor sunulduğunda taraflara tebliğe çıkarılmasına kendiliğinden/re’sen karar vermiş ve bir sonraki duruşma 11.05.2023 tarihine bırakılmıştır.

Türk Telekom A.Ş. İşyerinde Yetkili Tek Sendika Türkiye Haber İş Sendikası’dır ve 15. Dönem Toplu İş Sözleşmesi de Sendikamız ile Türk Telekom A.Ş. arasında yapılacaktır.

Sözleşmeye ilişkin taleplerinizi aldık, tekliflerimizi oluşturduk ve müzakere masasına her an oturacak şekilde tüm hazırlıklarımızı tamamladık.

Ancak, yasal süreci SABIRLA VE VAKURLA beklemek zorundayız..!

Adaletin, hukuka ve hakka uygun bir karar vereceğine, bu davanın lehimize sonuçlanıp reddedileceğine inancımız tam olup, dava sonucu yetkimizin kesinleşeceğinden ve 01 Mart 2023 tarihinden geçerli 15. Dönem Toplu İş Sözleşmesine de Türkiye Haber İş Sendikası olarak imza atacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın..!

Ayrıca, yaşanan ekonomik krize ve düşen alım gücümüze karşı üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi kapsamında verilmek üzere Aralık 2022, Ocak 2023 ve Şubat 2023 aylarında Türk Telekom Yönetiminden gerek yazılı gerekse yüz yüze görüşerek talep etmiş olduğumuz,

  • İlave bir ücret artışı,
  • Yemek ücretlerinin piyasa şartlarına göre yeniden güncellenmesi,
  • Isınma yardımı,
  • Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfının (TTSSYV) aidat, katkı payı ve yardımlarının gözden geçirilmesi,
  • Ayrıca deprem bölgesinde çalışanların yemek ücretlerinin yemek kartlarına değil, maaş hesaplarına yatırılması,

Ve bu döneme özel yeni bir kazanım mahiyetinde,

  • Şirketimizin 2022 yılındaki başarısına katkımızdan dolayı kapsam içi personelin de ödüllendirilmesi

Konuları görüşülmüş, Ülkemizde yaşanan asrın deprem felaketi süreciyle birlikte gecikmeye uğrasa da görüşmelerimiz halen devam etmektedir.  

Gerek 14. Dönem’e ilişkin son dönemdeki yapmış olduğumuz yukarıdaki talepler, gerekse 01 Mart 2023 tarihinden yargı sürecinin sonuçlanıncaya kadarki geçen sürede üyelerimizin mali olarak mağdur olmaması için Şirket Yönetimi ile görüşmelerimiz sağlıklı bir iş ilişkisi kapsamında ve iyi niyet kuralları çerçevesinde devam etmektedir.

Yargı aşamasında bekleyen bir yetki sorunumuz var iken, üyelerimizin mağdur edilmesine, birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla izin vermeyiz, VERMEYECEĞİZ DE…

Bilgilerinize, Saygılarımızla

TÜRKİYE HABER İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU