Yayınlanma tarihi: 01/06/2023 13:38

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. YETKİ BELGESİ İTİRAZ DAVASI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Değerli Türk Telekomünikasyon A.Ş. çalışanları;

Öz İletişim-iş Sendikası tarafından Ankara 4.İş Mahkemesinin 2022/523 Esas sayılı dosyasına kayden açılan Türk Telekom yetki belgesine itiraz davasının 01 Haziran 2023 (bugün) yapılan duruşmasında Sendikamıza verilen yetki belgesine yapılan itirazı kabul etmiştir. Bu karar kesin bir karar olmayıp kesinleşmeden uygulanamayacak nitelikte askıda bir karardır.

Duruşmada, tarafsız kalması gereken ve usulen davalı konumunda bulunan Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafı, önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirtmiştir.

Davalı bakanlık vekili ise, önceki beyanlarını tekrar ile davanın reddini istemiş yani yetki belgesinin hukuka uygun ve geçerli olduğunu teyit etmiştir.

Avukatımız tarafından ise, duruşmada, dosyaya sunulan bilirkişi raporunun nihai bir rapor olmadığı bu raporun ön rapor niteliğinde olduğu, bilirkişi raporunun sonuç bölümünün altı ve yedinci paragraflarında belirtilen özellikle Kasım 2022 ayı APHB (aylık prim ve hizmet belgeleri) kayıtlarının celbinin zorunlu olduğu, zira yetki başvuru tarihinin 01 Kasım 2022 olduğu, halbuki dosyaya Ekim 2022 APHB kayıtlarının celbedildiği, doğru kayıtların celbedilerek ek rapor alınması gerektiği yazılı ve sözlü olarak belirtilmesine rağmen, Mahkemece eksik inceleme sonucunda davanın kabulüne, dolayısıyla toplu iş sözleşmesi imzalanması sürecinin uzatılmasına karar verilmiştir. Yine aynı şekilde bilirkişi raporunda yeniden Bakanlığa müzekkere yazılarak fiilen çalışan kişilerin net olarak tespiti de talep edilmesine ve avukatımız tarafından da bu husus yazılı ve sözlü olarak Mahkemeye hatırlatılmasına rağmen yine  Mahkemece bu yönde de yeni bir yazı yazılmadan eksik inceleme ile karar verilmiştir.

Bu kararın, yukarıda belirtildiği şekilde eksik incelemeye dayalı olması, delillerin tam olarak toplanmaması sebebiyle adil yargılanma hakkının ihlal edilmiş olması sebebiyle ve özellikle davacı Öz İletişim İş Sendikasının kendilerine verilen olumsuz yetki belgesine bir itiraz davası açmamış oldukları ve sendikamıza verilen olumlu yetki belgesine itirazlarında bir hukuki yararlarının ve sıfatlarının bulunmaması nedeniyle Ankara Bölge Adliye Mahkemesi ya da Yargıtay tarafından bozulacağına kesin gözüyle bakmaktayız.

Türk Telekomünikasyon A.Ş.’de süreç sonunda toplu iş sözleşmesini Türkiye Haber-iş Sendikasının imzalayacağı hususunda hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Saygılarımızla.

                                                                                                  Türkiye Haber İş Sendikası

                                                                                                    Hukuk Müşavirliği



ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME...!
(09/11/2023 18:39)