Yayınlanma tarihi: 11/05/2023 12:13

Türk Telekom A.Ş. Çalışanı Değerli Üyelerimiz,

Bugün yetki dosyamızın üçüncü duruşması görüldü ve duruşma 01 Haziran 2023 tarihine ertelendi. Erteleme gerekçesi, henüz bilirkişi raporunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na tebliğ edilmemesi ve diğer davalılar açısından da beyan ve inceleme süresinin dolmamış olmasıdır.

Gerekli beyanlarımız mahkemeye süresinde sunulacak olup Türk adaletinin en doğru ve isabetli kararı vereceğine olan inancımız tamdır.

Şu hususu da belirtmek isteriz ki; bilirkişi raporunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan bir takım bilgi ve belgelerin istenmesi gerektiği hususu vurgulanmıştır. Şayet mahkeme bu kurumlara müzekkere yazılıp  “ek rapor” alınmasına karar verir ise Haziran ayındaki duruşmada ya da önümüzdeki beş altı ay içinde davanın bitme olasılığı gözükmemektedir. Kısacası mahkeme süreci gitgide uzamaktadır.

Dava sürecimiz devam ederken Toplu İş Sözleşmelerimizde her dönem en güçlü verimiz olan “Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü” 09 Mayıs 2023 tarihinde çalışanın hak ve menfaatleri doğrultusunda imzalandı. Türkiye Haber İş Sendikamızın tarihsel geçmişine bakıldığında her dönem, toplu iş sözleşmelerini kamu işçisine verilen ücret artış oranının üzerinde imza altına aldığı görülmektedir.

Ülkemizdeki yaşanan ekonomik kriz akabindeki geçim süreci ile birlikte seçim süreci de (seçim süreçlerinin toplu iş sözleşmelere getirdiği avantajlar son kamu işçisi TİS ücret zammında açıkça görülmüştür.) gözönüne alındığında; malum Sendika, kendi olumsuz yetki tespitlerine değil de Sendikamızın aldığı olumlu yetki tespitine itiraz etmekle 10.000 Türk Telekom çalışanının ve ailelerinin maddi ve manevi mağduriyetine sebep olmuştur.Kamu İşçisi Toplu Sözleşmesi baz alındığında bile, aylık ücretlerde % 30 - % 38 oranında (aylık ücrette ortalama 6.000 TL. lik bir kayıp) geriye düşülen bir ortamda yaşanan bu mağduriyeti tüm işçi arkadaşlarımızın görerek en sağlıklı değerlendirmeyi yapacağına, sendikamız çatısı altında yeniden birlik ve beraberliğimizi sağlayacağımıza inancımız tamdır.

Mahkeme süreçlerini kısaltmanın yolu, birlik ve beraberliğimizi korumamızdan geçmektedir.

15. Dönem Toplu İş Sözleşmesini HEP BİRLİKTE kamu işçisinin de üzerinde tarihi kazanımlarla sonuçlandıracağız.

Konuyu bilgilerinize arz eder, iyi çalışmalar dileriz.

Türkiye Haber İş Sendikası

Yönetim Kurulu